Как да Откажем Цигарите, Без да Напълнеем – Виж Тук:

napalniavane-cigari

Жените, които спират цигарите, качват средно 3,8 кг, показва статистиката. Когато спираме да пушим, метаболизмът се забавя, апетитът се събужда, а вие ставате все по- изнервени.

Но пък си струва да спрем цигарите – те са вредни не само за здравето, но и за външния ни вид. За да успеем да го направим по правилния начин, ето кои са най- важните съвети, които да спазваме:

-Намаляване приема на калории: Когато спираме да пушим, изгаряме по- малко калории от обикновено – между 200 и 300 калории. Единственият начин да избегнем напълняването е като ограничим храненето, най- вече мазната храната и въглехидратите.
-Да се поддържаме сити: Апетитът и стресът се завръщат, така че много трябва да внимаваме с приема на храна. За да го избегнете, трябва да не изпитвате глад. Можете да го постигнете като приемате по- често храна – 4-5 пъти дневно (но малки порции), вместо да го правите 2-3 пъти. Трябва да съдържа бавноусвоими захари, много фибри (плодове и зеленчуци), пийте много вода, чай и бульони.

Не замествайте липсата на цигари с повече храна

Не замествайте липсата на цигари с повече храна

-Разнообразие в избора на храна: Трябва да се стараем да приемаме всички вещества, необходими за доброто функциониране на организма. Всеки ден да пием между 1,5 и 2 литра вода. Да приемаме дневно порция въглехидрати, 3 плода, по 1-2 салати, 2-3 пъти млечен продукт, 1 порция месо или риба, малко зехтин.
-Промяна в начина на готвене: Никакви полуфабрикати повече. Трябва да приготвяме сами храната си – варено, на пара, на скара, на фурна, с подправки. Избягвайте захарта, търсете й заместители. Използвайте само полезни мазнини.
-Промяна в начина на мислене: Не бива да се вманиачаваме по спирането на цигарите и напълняването. За да избегнем тъпченето с храна и стреса, седмично трябва да тренираме поне по 2-3 пъти. Също така, трябва да релаксираме добре, да отделяме повече време за хобито си, ако има такова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване