Как да направим правилно отслабване

Отслабване

Отслабване

Как да направим правилното отслабване? Фундаментален въпрос с изключително ясен отговор – да се изгарят повече калории (к.), отколкото се приемат с храната. Изглежда наистина просто, но за съжаление съвсем не е така. Защото ако беше толкова лесно, никой от нас нямаше да има проблеми с теглото, нали?

Твърде често вземаме драстични мерки, за да достигнем бленувания резултат – диети за отслабване, хапчета, тежки фитнес програми и още десетки неща, които обещават незабавен успех. В повечето случаи те са напълно безполезни, ако не осъзнаете малката тайна – да се правят мънички, но дълготрайни промени. Ключът към успеха е просто да забравите обещанията за мълниеносни резултати и да се настроите за дългосрочни действия, да промените напълно начина си на живот.

Правилник за класическо отслабване

Да се загубят 500 грама мазнина, трябва да се изгорят около 3 500 к. повече от тези, които така или иначе губите при ежедневните дейности. Тази цифра звучи стресиращо и наистина е доста голяма – не се опитвайте да я постигнете за един ден. Вместо да се лишавате и рискувате собственото здраве, просто започнете да слушате какво говори природата, движете се повече и следвайте следващите съвети за отслабване.

  • Изчислете приблизително колко бърз е вашият метаболизъм и определете какво е минималното количество калории, които тялото трябва да получава за изпълняване на основните си функции като дишане, храносмилане и др. При провеждането на диета за отслабване, повечето хора е препоръчително да приемат около 1 000 к., за да си гарантират относителен успех.
  • Опишете нивата на физическата активност. Водете си дневник и в продължение на една седмица записвайте всичко, което извършвате. Нека това включва в себе си дори и моментите когато стоите, когато гледате телевизия, тренирате, работите и др.
  • Следете колко калории приемате с храната. В дневника си записвайте това, което поглъщате и след като минат седем дни направете равносметка. Без да търсите ненужни извинения, направете сметка къде и с какво прекалявате – подсладени напитки, бонбони и шоколади, хляб, кафета, мазни меса и др. Извадете всичко ненужно от менюто и го заменете със здравословна храна. Например, следобедната чаша кола подменете с чаша чиста вода и само от това ще спестите около 100 к.

Нека разгледаме следния пример при диети за отслабване

Петя е на 37 години и всеки ден има нужда от 1 400 к. за нормален живот. В същото време тя изгаря по 900 к. с упражнения, разходки и домакинската работа. Ако иска да запази личното си тегло на сегашните нива, трябва да изяжда по 2 300 к. ежедневно (1 400 + 900). В един момент обаче Петя забелязва, че в последно време доста е напълняла и се нуждае от отслабване. След консултация разбира, че яде по 2 550 к. Тоест с 250 калории в повече. По този начин, тя ще напълнява прогресивно с по около половин килограм на всеки 3 седмици.

Горният пример нагледно илюстрира колко лесно можем да затлъстяваме, без дори да осъзнаваме какво се случва с нас. За щастие, също толкова лесно е и да отслабнем, намалявайки единствено приемът на калории чрез замяна на част от високоенергийните храни с по – леки. Не се подлагайте на тежки режими за отслабване, а просто разделете храненията на 5 или 6, като в същото време намалите порционите с по няколко хапки.

Отслабване

Отслабване

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване