Как да избегнем качването на килограми с възрастта

otslabvane-50

Качването на килограми с възрастта се случва доста често. Но има начини да му противодействаме успешно. За целта, трябва да се храним здравословно и да спортуваме. Кажете „сбогом“ на заседналия начин на живот.

Спорт

С напредването на възрастта, спортът става все по- голяма необходимост. С годините, метаболизмът се забавя, поради което, по- лесно качваме килограми. За да го избегнем, трябва да се поддържаме активни. Правете някакви упражнения, с умерено натоварване, но постоянно.

Според експертите, с лесни ежедневни тренировки по 10 минути, в серии по три пъти на ден, т.е., общо половин час, ще постигнете повече от задоволителни резултати. Малките неща са тези, които ни помагат да се поддържаме в добро здраве: качване на стълби, ходене пеша и пр.

Когато правим упражнения, изразходваме повече енергия, така че, дори когато сме в покой, ще изгаряме повече калории. Така по- лесно можем да поддържаме теглото си. Помага ни да сме по- силни, да имаме по- младежки мускули и стави.

Грижете се за мозъка

Ако е важно да се грижим за тялото си, не по- малко важна е грижата за мозъка. С напредването на възрастта, все по- осезаемо настъпва намаляване на паметта.

Поддържайте форма на мозъка, като ежедневно четете, правите кръстословици, играете шах, решавате судоду, и др. игри. Подобни дейности са идеален стимул за различните части на мозъка. Правят паметта по- бърза и се подобрява способността за концентрация.

Спазвайте навици, които да стимулират мозъка буден и активен.

otslabvane-40

Грижете се здравословно, но не се подлагайте на строги диети

Ако искате да отслабнете, а ви е много трудно, спазването на агресивна диета не е правилното решение. Много диети с ограничен брой калории могат трайно да забавят метаболизма. Тялото се стреми към запазване на енергия, когато приема по- малко калории. Не спазвайте диети, които съдържат по- малко от 1200 калории.

Ходете на прегледи

Следенето на здравословното състояние може да помогне много с наднорменото тегло. С напредването на възрастта, често се появяват проблеми като високо кръвно и остеопороза. Въпреки че нямат пряка връзка в отслабването, могат да ви ограничат в правенето на упражнения. Правете си редовни контролни прегледи.

За да избегнете напълняването, яжте повече флавоноиди

Учените са стигнали до извода, че консумацията на храни, богати на флавоноиди, е свързана с поддържането на теглото. Дори с леко отслабване. Сред храните, богати на флавоноиди, са:

-горски плодове (малини, къпини, боровинки, ягоди)
-череши
-грозде
-зелен, бял чай
-ябълки
-лук
-праз
-броколи

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване