Как чаят от чаеното растение стимулира метаболизма ни

chai

Чаят, който се приготвя от чаеното растение, е сред най- известните напитки в света. Различните разновидности чай, които могат да се приготвят от camellia sinensise, са доста полезни при отслабване. Това е така, защото съдържат три съставки, които ускоряват обмяната на веществата, най- вече на мазнините.

Заради превръщането на затлъстяването в световен проблем, учените търсят различни решения на проблема от природата. Сред тях е и чаят, който се приготвя от чаеното растение.

3 КЛЮЧОВИ СЪСТАВКИ В CAMELLIA SINENSISE

1. Л- теанин. Тази аминокиселина действа върху метаболизма стимулиращо. Увеличава термогенезата. Увеличава производството на топлина от изгарянето на мазнини. Съдържа се в зеления чай, черния чай. Това вещество може да намалява стреса, така че да не ядем от нерви.

chai-dieti

2. Кофеин. Не само стимулира нервната система, но и производството на енергия чрез изгарянето на мазнини и захари, натрупани в тялото ни под формата на мастни депа. В съчетание с нискокалорична диета, чаят помага за по- бързото изгаряне на калориите.

3. EGCG. Този катехин се съдържа в различни разновидности на чаеното растение – зелен чай, бял чай, червен чай. Съдържа се и в черния чай. Биологичното му действие се свързва с метаболизма на захарите и мазнините. EGCG предпазва триглицеридите и холестерола да се натрупват в мастните тъкани. Веществото регулира секрецията на инсулина, стимулира действието му, позволява използването на захари за енергия. Инсулинът е хормон на панкреаса, който влияе директно върху напълняването или отслабването. Ако нивата на инсулина не са нормални, захарта не може да влезе в клетките и затова се трансформира в мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване