Женският метаболизъм

otslabvane-fitnes

С всяка година метаболизмът ни се забавя по малко и теглото се поддържа по- трудно. Ако не направим нищо, за да го поддържаме, ще започнем да напълняваме. Но не мислете, че става въпрос за възраст. Не е толкова трудно да влезете във форма и да активирате метаболизма си и да изглеждате както преди 15 години.

Лекарите казват, че метаболизмът започва да се забавя след 35, тъй като тогава мускулите започват да намаляват и ако не направим нищо по въпроса, започват да се трупат мазнини. Повечето хора на 50, които са с тела на 20 – годишни, обикновено са наясно как да тренират метаболизма си.

metabolizam-uskorqvane

Жените имат по- ниска основна метаболизма база, отколкото мъжете. Първо, защото са по- ниски и по- слаби, и второ, защото имат повече мазнини заради ролята си на майка. Това, което изглежда като недостатък, всъщност ни осигурява оцеляването: подготвя ни да бъдем майки и да преживяваме периоди на недохранване. Изследванията показват, че средностатистическата жена качва по 500- 600 грама всяка година, което означава, че между 20 и 40- годишна възраст качват по 10- 15 кг.

Хормоналните промени, раждането, бременността, стресът, липсата на време за спорт, често докарва съвременната жена до менопаузата със сериозни натрупвания на мазнини, които трудно се топят. Излишните килограми в тези възраст могат да причинят и доста здравословни проблеми.

Метаболизмът се определя от генетиката. Тялото ни е сложна машина, което обаче може да работи по различен начин. Мозъкът обаче е най- мощното оръжие, което ни помага да се справяме при различни ситуации.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване