Хинап – как помага за отслабването

hinap

Търсите нови нискокалорични храни, които да включите в диетата си? Представяме ви хинапът – азиатски плод, много богат на полезни вещества. Притежава и лечебни свойства. Ето как може да ви помогне в отслабването:

В доста азиатски държави хинапът се използва като средство за топене на мазнините. Има и много научни доказателства за тези му свойства.

Как хинапът може да ускори метаболизма?

Действа като термогенен агент. Ускорява метаболизма благодарение на съдържанието на мощни антиоксиданти и минерали като магнезий, калий, мед, калций, манган, желязо и фосфор. Съдържа и ниацин и е сред големите източници на витамин С. Учените са открили осем флавоноида в хинапа, сред които се открояват: спинозин.

hinap-1

Утолява апетита. Съдържа малко калории и много протеини и фибри. Това ще ви е много полезно, за да поддържате диетата си с нисък прием на калории.

Подобрява храносмилането. Богат е на фибри, но и подобрява усвояването на хранителни вещества и чревната проводимост.

Консумация на хинап

Плодът е хрупкав, кожата му е сладко- кисела и има вкус на ябълка. За да узрее, трябва да го съхранявате на стайна температура близо седмица. Можете да го консумирате както пресен, така и сух. Трябва да го обелите и да махнете семките отвътре. Можете да го използвате също за приготвянето на сокове, салати и десерти.

За да го включите в диетата си за отслабване, вземете 3-4 плода хинап и няколко от малките листа, които го обгръщат. Оставете го да кисне цяла нощ. На сутринта прецедете изпийте водата на гладно. Повтаряйте процедурата в продължение на един месец и ще видите как ще започнат да се забелязват добрите резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване