Ето кои храни топят мазнините най- бързо

otslabvane-19

Има определени храни, които улесняват значително процеса на топене на мазнини. Обикновено сме по- наясно кои храни трябва да избягваме, за да не трупаме излишно тегло.
Разделяме храните, които най- лесно топят мазнините, на няколко групи. Ето кои са те:

Кои храни топят мазнините?

Плодовете са неизменна част от диетите за отслабване. Освен че съдържат много вода, успокояват апетита, богати са на полезни вещества и са нискокалорични. А някои от тях имат свойството да улесняват процеса на топене на мазнини.
Грейпфрутът е сред най- известните представители в тази област. Цитрусите, като цяло, са много полезни в това отношение. Притежават едни от най- подходящите комбинации на вещества, които подпомагат топенето на мазнините.
Друг плод с подходящи свойства в тази насока е ябълката – заради съдържанието на фибрата пектин. Същото вещество съдържат още портокалите, мандарините, лимоните, крушите, дюлите, горските плодове, гроздето.

dinia-1

Третата група плодове, която е ценен съюзник в битката с килограмите, са динята и пъпешът. И двете съдържат много вода, полезни вещества и са с малко калории. Освен това имат и антиоксидантно действие, защото съдържат витамините А и С.

Люти чушки и подправки
Консумирани в умерени количества, лютите чушки и доста от подправките помагат за топенето на мазнините, например: къри, черен и червен пипер. По отношение на канелата, ускорява метаболизма на захарта, което означава, че намалява концентрацията й в кръвта. Лютите чушки ускоряват метаболизма и имат антиоксидантно действие.

Бадеми
Ядките са подходящо средство за утоляване на апетита, при това е достатъчно съвсем малко количество. Бадемите обаче са много подходящи и за стимулиране топенето на мазнините.

Кисело мляко
Съдържа много протеини, а те са особено полезни за топенето на мазнините. Киселите млека, подправени с оцветители и подсладители, обаче няма да ни свършат работа. Трябва да са натурални.

Киноа
Много богата на протеини и фибри. Също така съдържа много минерали и витамини. Могат да се добавят към зеленчуците или като гарнитура към месото.

Яйца
Богат източник на протеини. Когато тялото ги обработва, се изгарят по- големи количества енергия, отколкото за другите вещества. Препоръчително е да се избягват пържените.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване