Бульони за пречистване след преяждане

bulion-celina

Ако сме се подали на изкушението и сме преяли, за да облекчим храносмилането, усещането за подуване или тежест в стомаха, ви предлагаме да опитате бульоните за пречистване. Съчетанието от вода и растителна фибра помага да се освободим от токсините и да се облекчим след голямото преяждане.

Ако сме допуснали да прекалим с храната, трябва да компенсираме и да помогнем на нашия организъм да се пречисти. Усещането за подуване, стомашните проблеми след обилна вечеря или обяд, могат да разрушат опитите ни да отслабваме.

Предлагаме ви бульони, които пречистват организма и го освобождават от токсините. Бульоните, чиито основни съставки са водата и фибрата, действат супер пречистващо. Сред зеленчуците, които можем да използваме, са лук, целина, зеле, градинска жлъчка, пореч, магарешки трън.

bulion-dieta

Ето няколко примерни рецепти за бульони след преяждане:

Бульон от целина, лук и моркови. Този бельон е диуретичен, пречистващ, лек и хидратиращ.

Бульон от пореч или зелен боб. Можем да ги заместим и със зеле. Бульонът е диуретичен и увеличава производството на урина.

Бульон от мисо. Мисото е резултат от ферментацията соя и морска сол. Облекчава храносмилането, чревната флора, облекчава тежестта и усещането за подуване след хранене.

Бульоните могат да се ядат и преди основното хранене. Т.е., да ги използваме като предястие. Бульонът като първо ястие има засищащ ефект и ни помага после да ядем по- малко. Добре е ежедневно да ядем ферментирали храни, като киселото мляко, например. Най- добре е бульонът да се яде, докато е още топъл.

Чай за пречистване

Не са само бульоните полезните ястия при преяждане. Чаят също може да облекчи храносмилането ни. Например, чай от артишок, копър или цикория. Също така може да се доверите и на по- традиционните варианти: лайка, киселец, мента.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване