9 лъжи за отслабването

otslabvane-tialo

Нека разгледаме 9 от най- разпространените псевдо истини за отслабването:

1 Пиенето на вода ни прави по- сити. Може да усещате стомаха си по- пълен, но водата не активизира сензорите на ситост по същия начин, както го прави храната, така че няма как да намалее глада ви. Иначе, пиенето на вода е важно, за да сме винаги хидратирани.

2 5-6 малки хранения на ден, за да отслабнем. Няма нищо лошо в този съвет, освен че на повечето хора им е трудно да спазват подходящите количества калории.

3 Упражнения топят мазнините в определени участъци. Отслабването е системно, а не локално. Само подходящото хранене и упражнения могат да подобрят състоянието на тялото ви.

4 Не трябва да вечеряте, защото ще напълнеете. Според някои изследвания, ако не вечеряте, бързо ще отслабнете. Но това не означава, че после няма да си върнете свалените килограми. Добре е вечеряте да е преди 21 часа и да не съдържа въглехидрати.

dieta-meniu

5 Пълнозърнест хляб. Не винаги е гаранция, че хлябът ви е наистина пълнозърнест. Четете етикетите, за да сте сигурни какво купувате.

6 Диетичните храни и продукти предпазват от напълняване. Думата „диетичен“ не означава, че не съдържа захар, мазнини или калории.

7 Потенето означава изгаряне на калории. Мазнините се топят, когато правим упражнения и се храним здравословно. Потенето означава само, че губим вода и минерали.

8 Трябва да елиминирате въглехидратите. Сами по себе си не са виновни за напълняването, но прекаляването с тях – го причинява. Въглехидратите са важен източник на енергия, без който не можем.

9 От глутена се напълнява. Този протеин се съдържа в житото, ръжта, пшеницата. Ако имате непоносимост към него, може да причини стомашни проблеми. Но не всички имат този проблем.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване