8 причини, заради които не можете да Отслабнете

otslabvane-15

Хората с наднормено тегло и затлъстяване са в постоянно търсене на методи за отслабване. Не само, защото искат да изглеждат добре, но и за да с добро здраве.

Доказано е, че доброто хранене и постоянните тренировки и движение, са много важни за постигането на целта. Понякога обаче, това не е достатъчно. Има множество фактори, които влияят на теглото. Това показва защо някои не успяват да стигнат до идеалното си тегло, въпреки че се хранят здравословно и не приемат излишни калории.

Ето няколко фактора, които също са много важни за постигане на желаното тегло:

1 Пийте повече вода. Повечето експерти по хранене съветват да пием по 6-8 чаши вода на ден. Тя е изключително важна за хидратирането на тялото и помага на всички органи да функционират нормално. Освен това, ни помага да се изчистваме от токсините.

2 Правите само кардио тренировки. Вярно е, че тези упражнения са много полезни за хората, които искат бързо да стопят излишните килограми. Но пък и не е добре да ограничаваме упражненията за отслабване. Треньорите съветват да комбинираме кардио упражнения с упражнения за сила.

3 Прекалявате с порциите. Колкото и здравословна храната, все пак съдържа калории. Така че, старайте се да не прекалявате с порциите. Ядките, зехтина и шоколадът са сред примерите за здравословни храни, които обаче трябва да се приемат с малки порции.

bezsanie-recepta

4 Не спите достатъчно. Хората, които не могат да спят добре през нощта, са склонни към напълняване. Разстройствата на съня влияят върху ритъма на метаболизма и върху действието на хормоните на глада лептин и грелин. Хората, които страдат от безсъние, имат по- ниски нива на лептина и увеличение на грелина. Това означава, че са склонни да ядат повече. Здравословният сън е 8 непрекъснати часа.

5 Работите седнали по цял ден. Модерният начин на живот и технологиите задължават много хора да стоят седнали по цял ден. Работата пред компютър по цял ден е сред основните фактори за заседнал начин на живот. За да не се отрази на метаболизма ви, трябва да правите почивки, като ставате, движите си, дори да правите упражнения.

6 Имате хормонален проблем.

Те са сред често срещаните причини за проблеми с теглото. Има някои хормони, които влияят върху метаболизма и други процеси, важни за баланса на теглото. Хормонални разстройства като хипотиреоидизъм, поликистозни яйчници и резистентност на инсулин, са сред препятствията за постигане на желаното тегло.

7 Под стрес сте. Ежедневието под постоянен стрес е пряко свързано с проблемите с теглото. Стресът увеличава нивата на хормона кортизол, който освен, че засяга емоционалното ни здраве, увеличава апетита и склонността към прием на повече калории.

8 Пиете много напитки със захар. Натуралните сокове и газираното, които се продават по магазините, никога няма да заместят пълноценно водата и соковете от истински плодове, тъй като не осигуряват никакви полезни вещества и са богати на захар. Тези напитки не ни хидратират, а само приемаме много излишни калории заради тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване