7- те най- подходящи за отслабване зеленчуци

dieta-zelenchutsi

Зеленчуците са ни винаги подръка, можем да ги добавяме към топлия ястия, към салати, да ги използваме като заместители на калорични храни. Помагат много в отслабването и ускоряват метаболизма. Повечето им свойства отдавна са известни на науката.

Ето кои са зеленчуците, с които се отслабва най- много:

Домати. Съдържат вещество, което подобрява достъпа на кислород до мастните клетки и регулира баланса на мазнините в черния дроб, като не позволява да се натрупват в кръвта. Доматите са богати на антиоксиданти и витамини, съдържат 80% вода. Чрез консумацията на домати помага за контролирането на мазнините в кръвта.

Чушки. Червените чушки са сред най- богатите източници на витамин С, като съдържат много повече от портокалите или лимоните. Богати са на антиоксиданти и ускоряват метаболизма, което позволява по- бързото топене на мазнините.

Целина. Богата е на витамини В1, В2 и В16. Също и на минерали. Съдържа 95% вода. Много нискокалорични са. Целината съдържа много фибра, което изисква да се дъвче повече време. Така успяваме да се справим с глада.

spanak-dieta

Спанак. Може да спре зверското усещане за глад. Съдържа веществото тилакоид, което може да успокоява апетита и предпазва от затлъстяване. Кара червата да работят и тялото произвежда повече хормони. Спанакът съдържа витамин К, А, С, фолиева киселина. Също и много от минералите желязо и калций.

Репички. Нискокалорични са. Идеални са за отслабване и намаляват лошия холестерол. Богати са на фибра и вода.

Броколи. Помага за намаляване на лошия холестерол. Богат източник на фибра, много витамини и минерали. Изключително нискокалорични са.

Маруля. Отличен диуретик, богата е на желязо, вода и фибра. И на още много витамини и минерали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване