7 практични начина да ускорим метаболизма си

otslabvane-10-kg

За да отслабнем, трябва да накараме метаболизма си да работи по- бързо. Ето няколко полезни съвета как да го постигнем:

Увеличете консумацията на протеини

Подходящата консумация на протеини приготвя тялото за по- бързо отслабване. Допълнителният прием на протеини е ключов за ускоряването на метаболизма и го предпазва от забавяне. Много е важно тези протеини да са с добро качество и да са подходящи за организма. Яйцата, пилешкото, пуешкото са сред протеините с високо качество.

Правене на упражнения

За да ускорим метаболизма и да отслабнем по- лесно, трябва да започнем да се движим повече. Тренировките с висока интензивност са леко изтощителни, но са най- добрият начин да поддържаме метаболизма си активен. Идеалната комбинация е от високо интензивни и кардио тренировки.

Яжте здравословна закуска

Много хора пропускат сутрешната закуска. Това обаче е много груба грешка, която ни обрича на бавен метаболизъм през целия ден. Доказано е, че хората, които не закусват сутрин, са с по- бавен метаболизъм и обикновено приемат повече калории на ден.

taini-otslabvane

Зелен чай

Помага на хората, които искат да отслабнат, да изгарят мазнини и да ускорят метаболизма си. Богат е на важни антиоксиданти, които помагат срещу свободните радикали, освен това са полезни за храносмилането. Зеленият чай значително повишава метаболизма.

Пиене на вода

Това е жизненоважно за функционирането на тялото ни. Хидратацията поддържа и метаболизма ни активен.

Люти подправки

Пикантните подправки, като червения пипер, са много полезни за ускоряването на метаболизма и отслабването. Червеният пипер съдържа активна съставка, наречена капсаицин, която ускорява метаболитните процеси.

Добър сън

Изглежда лесно и просто, но е факт. Добрият сън ускорява метаболизма ни. Старайте се да спите по 7-8 чака през нощта, като си лягате по- рано.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване