7 неща, които правите всеки ден и водят до напълняване

otslabvane-17

Не само храната допринася за качването на излишни килограми. Нашият начин на живот – също. За съжаление, забравяме, че много от ежедневните ни дейности карат организма да трупа мазнини и да не изразходва калориите.

Но когато осъзнаете колко нездравословни дейности извършвате, по- лесно ще се отървете от тези вредни навици, които само водят до трупане на килограми.

Ето 7 дейности, от които се напълнява много:

7 Работа в офис
Това са едно от местата, където движението е съвсем оскъдно, а работещите по цял ден са седнали. Движението е задължително, за да се предпазим от излишни килограми и наднормено тегло, тъй като помага на организма ни да изгаря излишните калории. Прекарването на дълги часове в автомобила, също води до напълняване. Дългото пътуване до работното място също влияе върху качването на килограми.

6 Повечето ви приятели са с наднормено тегло

Ако прекарвате много време заедно, със сигурност сте усвоили доста от вредните им хранителни навици. Учените са доказали, че влиянието на приятелите е сред решаващите фактори за напълняване или отслабване.

Това не означава, разбира се, да спрете да общувате с тях. А да обръщате повече внимание на хранителните си навици, да внимавате да не усвоите вредни такива.

kafe

5 Пиете кафе

Въпреки че кафето помага да отслабваме, тъй като ускорява метаболизма, допълненията, с които може да се сервира го превръщат в неочакван неприятел на теглото ви – сметана, захар, бисквити и пр. Чаша кафе буквално може да се окаже калорийна бомба.

4 Използвате асансьора

Не пропускайте малките възможности да се раздвижите, особено ако работата ви е седяща. Ако използвате стълбите вместо асансьора ще изгаряте значително повече калории.

3 Пропускате хранения

Ако сте гладни, но го игнорирате и оставяте за по- късно, тялото ви започва да трупа мазнини като инстинкт за самосъхранение, а и метаболизмът се забавя.

2 Пиете повече, отколкото трябва
Ако сте свикнали да пийвате по нещо след работа, обърнете внимание какво консумирате. Някои напитки съдържат толкова калории, колкото филия хляб, или повече. Ограничавайте приема на алкохол в ежедневието си, тъй като влияе много негативно върху теглото ви.

1 Стресирани сте

Когато сте под стрес, тялото произвежда хормона кортизол, който е сред основните причини да сте пристрастени към джънк фууд-а. Не се поддавайте на изкушението, ако се успокоите, ефектът ще изчезне, заедно с желанието да се натъпчете с някой дюнер.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване