6 самозаблуди, от които напълняваме

napalnqvane-dom

Самозаблудата, погрешната интерпретация на съветите на експертите по хранене, както и лошите хранителни навици, ни пречат да отслабнем.

1 Ям само, когато съм гладна

Ако това беше истина, нямаше да има нужда от експерти по хранене. Те знаят, че често храненето е вид социално събитие или емоционално, ядем, защото скучаем, защото сме в депресия и пр. Повечето от нас имат вредни навици на хранене – бързат, не дъвчат добре храната, не обръщат внимание, че вече са сити.

2 Пиенето на алкохол не е проблем, освен това пия малко

Чаша вино при всяко хранене ни носи само допълнителни калории, които ни пречат да отслабнем. Жалко, но от пиенето на алкохол се пълнее, и то много.

napalnyavane

3 Храня се по пет пъти на ден

Към тази стратегия би трябвало да добавим „по малко“. В противен случай, няма как да отслабнем. Идеята е общият брой калории да се разпредели на пет или шест приема, за да поддържаме метаболизма винаги активен.

4 „Винаги“ ям здравословна храна

Всички си мислим, че се храним балансирано и здравословно, но всъщност, ядем повече, отколкото си даваме сметка. Не се отпускайте, а винаги мислете върху това, което ядете.

5 Ходя редовно на интензивна тренировка и могат да ям, каквото искам

Може да тренирате по четири- пет пъти седмично, не можете да си позволите да прекалявате с храната след това, ако искате да отслабнете. За да отслабнете, трябва да намалите приема на калориите. Ако тренирате редовно и се храните доста, няма да отслабнете и дори може да напълнеете още.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване