5 важни стъпки за постигане на мечтаното тегло

otslabvane-10

Ако усилията ви да отслабнете удрят на камък, разгледайте следните съвети и проверете дали не бъркате някъде.

1. Избягвайте претоварването с упражнения и изберете най- подходящата тренировка за вас
Ако се прекалява в правенето на упражнения, няма да се постигнат желаните резултати. По този начин може да се стресира тялото. А то трябва да има достатъчно време, за да се възстанови от спортното натоварване.

2. Трябва да се ядат повече протеини
Богатата на протеини диета помага за отслабването. По този начин ще се чувстваме сити за повече време. В същото време ще се топят мазнините и ще се поддържа мускулната маса. Разбира се, приемът на протеини трябва да е в рамките на нормалното, без да се прекалява с тях.

3. Да се пие повече вода
Когато сме на диета, пиенето на вода е много важно. Трябва да внимаваме да не се дехидратираме, защото това е опасно за здравето ни. А освен това, забавя метаболизма и пречи на отслабването.

otslabvane-yo-yo

4. Да бъдем физически активни
Когато трябва да сме седнали по 8 часа на ден на работа, е много трудно да се поддържа активен начин на живот. Трябва да използваме всяка възможност, за да се движим – качване по стълбите, ходене пеша и пр.

5. Опитайте се да се успокоите и отделете време за себе си
Хормонът на стреса – кортизол, увеличава апетита. Увеличава производството на невропептид, който засилва желанието да се ядат въглехидрати. Кортизолът има важна роля за трупането на мазнини по корема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване