5 ползи за здравето от ходене пеша

Ходенето пеша е толкова естествено за хората, колкото и дишането. В същото време има решаващо значение за здравето и обезателно трябва да го превърнем в наше ежедневие. За съжаление, модерният начин на живот подтиква по – скоро към заседналост и обездвижване, които рано или късно пораждат огромни проблеми. Ето какви са основните ползи от ежедневната разходка:

разходка сред природатаПодмладяване

Да се разхождате на някое приятно място е прекрасна дейност, която може да ви подари още няколко години живот. Изследванията доказват, че дори и малкото увеличение в двигателната активност, занижава в пъти риска от сърдечносъдови или психически заболявания.

Подобрява здравето

През последните години в НАСА работят сериозно върху последиците от обездвижването, което е проблем с главно О за космонавтите. От лабораторията разкриват, че силните и тренирани космонавти, след полет се връщат на Земята много изморени и слаби, а силата им не надвишава тази на един доста възрастен човек. Трябва да минат поне 8 седмици за възстановяване, преди да върнат старата си форма.

Учените са категорични, че един от основните причинители е именно липсата на движение, на което са подложени в безтегловното пространство. Според препоръките, по време на полет би следвало да стоят изправени на всеки тридесет минути и да се разхождат, правейки и невъзможното да се съсредоточат върху баланса си.

Увеличава енергията

Разходката те прави по – енергичен. След приятните 2 километра в парка се чувстваш освежен, готов за повече работа и нови подвизи с приятелите / семейството. Подпомага метаболизма, регулира телесните процеси по нежен начин и подобрява кръвообращението.

Диабет и затлъстяване

Най – добрата защита срещу диабет тип 2 и затлъстяване е движението, което регулира метаболизма. Освен разтоварващите разходки, добре е да ходите до залата за фитнес поне три пъти седмично. Ползите от това са безбройни и по тази тема би могло да се напише огромен научен доклад.

Избистря мисълта

Медитацията е друга силна страна на ходенето пеша. Откъсването от сивотата на ежедневието сред природата може да ви отпусне както нищо друго, още повече ако си пуснете хубава музика или просто слушате естествените звуци около вас. Релаксацията ви позволява да се рестартирате и чрез изчистване на ума да намалите нивата на кортизол.

Ходенето е от съществено значение за здравето. Вместо да стоите с часове в кафенето или да чакате градския транспорт, тръгнете пеша и съберете купища нови впечатления. Така ще направите огромна промяна във вашата кондиция, ще се чувствате по – жизнени и спокойни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване