5 неподозирани причини, от които се напълнява

napalnyavane

Много е да правите диета за отслабване и да тренирате редовно, а когато се качите на кантара, да видите, че няма никаква промяна. Дори може да сте качили!

Има някои медицински причини, които водят необяснимо напълняване, което няма нищо общо с лошото хранене или липсата на двигателна активност.

1 Депресия

Много антидепресанти причиняват напълняване. Ако сте в депресия и пиете лекарства, може да качите до 6 кг. Но дори да не приемате лекарства, депресията може да доведе до напълняване поради промени в храненето и липса на физическа активност.

2 Приемате друг вид лекарства

Не само антидепресантите причиняват напълняване. Списъкът с лекарства, които водят до напълняване, като контрацептиви, хормонална терапия, стероиди, бета- блокери за сърдечни заболявания и високо кръвно, противогърчови ликарства, някои лекарства срещу рак, срещу ревматоиден артрит, дори срещу мигрена и стомашни киселини. Някои засягат апетита, а други се отразяват на метаболизма.

napalyavane-metabolizam

3 Червата ви са лениви

Храносмилателните проблеми, включително бавното движение на червата, също допринася до напълняването. Идеалният вариант е след като се нахраните, един час по- късно, да усетите позив.

Ако червата ви не са толкова редовни, дехидратацията, лекарства, липсата на фибри в храненето и дори лошата чревна флора могат да са виновни.

4 Липсват ви някои полезни вещества

Ниски нива на магнезий, желязо или витамин Д излагат имунната ви защита на опасност, понижава нивата на енергията ви или така променят метаболизма ви, че ви е по- трудно да започнете да живеете здравословно. Тялото ви ще се опита да компенсира ниските нива на енергията ви с кофеин, сладко и прости въглехидрати. Ще се чувствате изтощени или слаби и няма да имате сили за тренировки.

5 Остарявате

С възрастта метаболизмът ви се променя. На 40- 50 не изгаряме толкова калории, колкото на 20. Трябва да спортуваме повече и да приемаме по- малко храна, за да поддържаме метаболизма си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване