5 храни за перфектен корем

korem-1

Макар че ключът към коремния релеф е тренировката, храненето е не по- малко важно. Като има определени видове храни, които са особено полезни за постигане идеалния корем.

Ето кои са най- важните хранителни групи:

Млечни продукти
Към тази група спадат сиренето, прясното и киселото мляко. Тъй като диетата е богата на калций, той затруднява трупането на мазнини в тялото, особено в областта на корема. Освен това, заздравява костите. Добре е да се взимат млечни продукти с нисък процент масленост.

Овесени ядки
Фибрите ускоряват метаболизма и помагат срещу запека. Изчиства тялото от токсини и мазнини. Намалява риска от диабет, защото понижава глюкозата в кръвта. Фибрите стимулират чревния тракт.

otslabvane-hrani

Сьомга
Съдържа омега- 3 мазнини, които активират метаболизма, което помага за по- бързото топене на мазнините. Съдържа протеини, които увеличават мускулната маса. Освен това, сьомгата облекчава болките по време на менструация и балансира кръвното налягане.

Ядки
Поддържат в баланс хормоните, свързани с отслабването и потискат апетита. Въпреки че са по- калорични и съдържат мазнини, в по- малки количества консумацията им е много подходяща за отслабване. Ядките са полезни за сърцето и контролират нивата на холестерола.

Цитрусови плодове
Мандарини, портокали, киви, лимон, грейпфрут, ананас… Те имат диуретичен и лек разхлабителен ефект. Богати са на витамини и на ензими, които улесняват топенето на мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване