5 грешки в храненето, от които трупаме килограми

otslabvane-hrana-1

Неправилното хранене е сред основните причини за проблемите с килограмите. Съвременният начин на живот, за съжаление, ни подтиква към повечето от тях, без дори да се замислим. А след това, идва неприятната изненада, когато се качим на кантара.

Ето кои са най- честите грешки в храненето, които водят до напълняване:

1. Храним не механично
Един от често срещаните проблеми е, че започваме да ядем, без изобщо да обърнем внимание какво има в чинията. Не се замисляме и за количеството. Омитаме една препълнена порция храна чисто механично, защото си мислим за някакви други неща, или защото се разсейваме, като гледаме телевизия или като ровим в телефона.
2. Не планираме менюто си
Импровизациите в последната минута не водят до нищо добро. Това означава, че прибягваме до някакви полуфабрикати, които са супер калорични. Или, направо до най- близкото заведение за бързо хранене. Добре е да планираме менютата си по- отрано, за да имаме време да купим подходящите продукти и да ги приготвим по най- добрия начин.

otslabvane-navitsi
3. Монотонност в кухнята
Здравословно хранене не означава да ядем все едно и също, да го приготвяме все по един и същи начин. Добър начин да избегнем скуката в кухнята е като експериментираме с подправките. Така храната ще е по- разнообразна.
4. Нямаме нищо здравословно подръка
Ако в момент, в който ни налегне силен глад, нямаме нищо здравословно на една ръка разстояние, взимаме първото нещо, което ни попадне. А това обикновено е вафла, бисквити и пр. храни, които съдържат много калории. Добре е винаги да носим ябълка, малко ядки в чантата си. Да държим кофичка кисело мляко наблизо или някакъв зеленчук.
5. Нощна закуска
Доста хора си похапват по малките часове на нощта. При някои, защото не могат да заспят. Други, защото работят по това време. Резултатът обаче е един – бързо напълняване. Можем да преборим този вреден навик по два начина. Първо, като си измием зъбите – чувството на свежест в устата намалява значително апетита. И второ, като изпием чаша топло мляко или някакъв успокояващ чай, за да отпуснем тялото и ума.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване