5 храни за ускоряване на метаболизма

metabolizam-uskorqvane

Метаболизмът е химическият процес, който позволява трансформирането на храната в енергия, която използваме, за да правим всичко. Предлагаме ви списък с 5 храни, които са полезни за метаболизма.

Не само са нискокалорични, но и помагат за изгарянето на мазнините.

1. Киноа. Много е хранителна. Съдържа два пъти повече фибра от нормалните пълнозърнести храни и помага за ускоряването на метаболизма. Киноата съдържа много антиоксиданти, сред които полифеноли и антоцианини. Те са полезни за здравето и предпазват клетките от остаряване.

Киноа

Киноа

2. Банан. Много е полезен за ускоряване на метаболизма, тъй като е богат на хранителни вещества, съдържа вода и фибри. Бананът е богат на калий, каротени, магнезий, витамини В- комплекс, които помагат за работата на невромускулатурата, както и в метаболизма на въглехидратите.

3. Шоколад. Полезен е за метаболитни промени, свързани с кръвното налягане, нивата на холестерол и чувствителността към инсулина. Важното е шоколадът да е възможно най- чист.

4. Зелен чай. Съдържа полифеноли, които помагат за ускоряването на метаболизма. Стимулира храносмилането.

5. Киви. В 100 грама от плода се съдържат 3 грама фибри, които подобряват чревния тракт и стимулират метаболизма. Друга важна съставка е магнезият, който коригира работата на чревния тракт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване