5 признака, че трябва да ядете повече, за да отслабнете!

Понякога силното ограничение на храната затруднява процеса на отслабване. Да, за да свалим килограми, трябва да ограничим калориите. Но не до толкова, че да лишим тялото си от жизнено необходимия минимум енергия.

Ето кои са признаците, че трябва да се храним повече, за да успеем да отслабнем:

1. Постоянно чувство на глад
Един от първите признаци, че трябва да се храните повече, за да отслабнете, е постоянният глад. Гладуването не означава непременно, че ще свалите килограми.

Пропускате сутрешната закуска? Не правите следобедна закуска? Не приемате достатъчно храна? Постарайте се да правите по 5 хранения дневно. Здравословна храна, в достатъчно количество, за да се чувствате сити.

Постоянният глад ви подтиква да ядете през цялото време или да преядете, когато ви се отвори възможност. Ако разпределите дневните дажби разумно и здравословно, няма да се изсушавате и няма да гладувате.

2. Страдате от главоболие
Друг признак, че трябва да се храните повече. Ако главоболието не се дължи на мигрена, на някакво друго състояние или заболяване, причината най- вероятно е недостатъчен прием на храна.

Когато силно ограничавате храната, пропускате хранения или сте на прекалено строга диета, мозъкът не получава достатъчно глюкоза, за да работи добре.

Когато мозъкът не получи необходимото количество глюкоза, започна главоболие. В такъв случай, просто яжте повече и без да пропускате хранене.

3. Състояние на постоянно отлагане (прокрастинация)
Непрекъснато отлагане неща, които можете да свършите днес, за следващ ден. Когато не се храните пълноценно, започвате да се чувствате слаби и без енергия. Нямате желание да вършите нищо. Ако към това състояние се добави и главоболието, то е почти сигурно, че трябва да се храните повече.

4. Дразните се от всичко
Раздразнителността е често срещан признак на глада. Постоянно нещо ви пречи и ви дразни. Избухвате от най- малкото. Освен това, състоянието на раздразнителност може да се влоши, ако не ядете подходяща храна.

5. Не ходите редовно до тоалетна
Хроничният запек е сигурен признак, че не се храните както трябва. А също, че не сте хидратирани. Ако не приемате достатъчно храна, най- вероятно и не пиете достатъчно вода, тъй като двата процеса са свързани. Когато не се приема необходимото количество вода, това де отразява на храносмилането. Също така, трябва да приемате и достатъчно фибри, които стимулират перисталтиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване