4 признака, че отслабваме с кафе

Кафето ни буди сутрин и ни зарежда с енергия. Освен тези си качества обаче, помага за отслабването и е подходяща напитка за вашата диета. Кафето е сред т.нар. термогенни напитки, защото може да увеличава метаболизма, а оттам и изгорените калории и съответно стопените мазнини.

kafe-efekti

Кафето има антиоксидантно действие, то е като заряд от енергия, който отива директно към мозъка, за да събуди невроните.

Препоръчително е да се пие сутрин на гладно, особено ако тренирате по това време, заради термогенното му действие. Повишава телесната температура, а оттам и стопените мазнини.

Как обаче да разберем, че наистина изгаряме калории с кафето? Ето 4- те признака, по които да го усетите:

1. Дишате по- бързо.
2. Потите се повече
3. По- често уринирате (диуретичен ефект)
4. Усещате топлина (ефект от кофеина)

kafe-kofein

Това означава, че кафето действа термогенно на тялото ви, метаболизмът ви превръща всичко, което сте изяли, във въглерод и вода. Така токсините излизат по тези три начина.

Антиоксидантите или полифенолите не спират да действат, ако добавим мляко или захар. Но термогенният ефект се забавя, защото организмът трябва да обработва и кафето, и захарта или млякото.

Ако искате максимален ефект за работата на мозъка ви или за тренировката ви, пийте кафето чисто.

Разбира се, кафето има и странични ефектни, например: нервност, безсъние, раздразване на стомаха. Също така, дори да нямаме подобни оплаквания, трябва да внимаваме консумацията да е в рамките на разумното.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване