10 съвета как да изгаряме повече калории

otslabvane-9

Първият съвет, който винаги ще чуем, когато искаме да отслабнем, е да спортуваме. По този начин увеличаваме разхода на енергия и топим мазнини. Но спортът не се удава да всеки.
Затова предлагаме 10 топ съвета, които могат да ни помогнат да активираме метаболизма си, без да се движим особено много:

1. Пиене на вода. Помага за по- бърза обмяна на веществата. Също да изхвърляме токсините и задържаните течности от тялото. Трябва да пием по 2 литра вода, разпределени през целия ден, за да постигнем желания ефект.

2. Без ограничаване на калориите. Начинът да изгаряме повече калории не е като намаляваме приема им. Нискокалоричните диети карат тялото да свикне да изразходва по- малко енергия, така че чрез тях се отслабва по- трудно. Освен това, рискът от йо- йо ефект е много голям.

3. Правилен подбор на мазнини. Има мазнини, които са здравословни и не трябва да ги изключваме от менюто си, ако искаме да отслабнем. Те активират метаболизма и изпълняват различни функции в тялото, вместо да се натрупват. Ето кои са най- полезните: риба, жълтък, авокадо, семена, екстра върджин олио (зехтин, от ленено семе, сусамово, кокосово).

4. Червен пипер в готвеното. Тази подправка е мощно средство за ускоряване на метаболизма. Разбира се, не трябва да прекаляваме, за да не си докараме стомашен проблем. Може да се добавя към супи, месо, манджи и пр.

otslabvane-10

5. Чай от джинджифил. Също като червения пипер, джинджифилът активира метаболизма. Подобрява храносмилането и благоприятства изхвърлянето на течности. Затова е добре да го включим в режима си за отслабване. Можем да го съчетаваме с лимонов сок или стевия, да го пием топъл или студен.

6. Кокосово олио. Сред здравословните мазнини, които споменахме в точка 3. Увеличава свойството за изгаряне на калории, благоприятства топенето на мазнини по талията.

7. Повече зеленчуци. Когато тялото ни ги обработва, изразходва повече калории, отколкото получава от тях. В същото време, зеленчуците са богати на фибри и ни засищат за по- дълго време.

8. Няколко хранения на ден. Това е изключително важно, за да се увеличи енергийния разход. Също и за хората, които имат проблеми с апетита, когато са на диета. Храната трябва да ни засища, но да не преяждаме.

9. Внимателно със стимулантите. Напитки като кола или кафе активират метаболизма. Но не трябва да забравяме за възбуждащия им ефект, които може да ни направи нервни, да причини ускорен пулс, безсъние и пр.

10. Добра почивка – нито много, нито малко. Сънят е много важен за отслабването. Ако спим малко, увреждаме нервната система. Апетитът ни се увеличава, защото не ни достига. Ако прекаляваме със съня, забавяме метаболизма и по- лесно се изморяваме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване