Най-разпространените митове за бърза загуба на тегло

body-compare-stДнес много хора в съвременното общество са озадачени от проблема как да свалят теглото си. Все по-често можете да видите реклами на различни чудодейни диети и способи, с помощта на които човек може да се превърне във вейка. Разбира се, повечето от тези техники, по мнението на специалистите, се явяват пълни с абсурди. Затова, нека се опитаме да изброим най-често срещаните митове за бърза загуба на килограми.

Мит първи. Ако постоянно спазвам хранителен режим на диета със сигурност ще отслабна.
В действителност ситуацията е съвсем различна. Теглото на човек зависи от хормоните. В края на краищата, много хора могат да ядат каквото си пожелаят и да не пълнеят, а още повече само от парче торта да се раздуят като гъба. Всъщност толкова е просто – на споменатите в началото хора просто им е провървяло адски на хормонално ниво, докато вторите Фортуна ги е пропуснала. Да не забравяме, че всяка диета е голям стрес за организма и съответно спомага за активното производство на хормони на стреса, които имат отрицателно въздействие върху сухожилията и мускулите на човека. В бъдеще тялото става отпуснато, влошава се състоянието на кожата, има проблеми със здравето. И най-неприятното нещо на една диета е това, че  мазнините си заминават последни от нашето тяло. Правилната загуба на тегло изисква комбинация от храна с високо съдържание на протеини, както и интензивна физическа активност.

indexМит втори. Мазната храна е нездравословна, трябва да се избягва.
Първо да си припомним, че има два вида мазнини, а именно – ненаситени и наситени. Първите са течни, може бързо да се усвоят и ускоряват обмяната на веществата, а вторите наистина не може веднага да се обработят от организма и се отлагат под кожата. Въпреки това, ако наистина човек спре консумирането на мазнини в храната си заради строга диета, може да отключи сериозни заболявания, свързани с метаболитни нарушения. Когато човек реши да започне сериозна диета, то трябва да включва в нея и малък брой продукти, които съдържат ненаситени мазнини. Това са  различните видове естествени масла, ядки и риба.

 

running2Мит трети. За да отслабне човек трябва да се движи много.
Мазнините се изгарят при наличието на определени хормони. Ето защо, ако просто изпълнявате някакви упражнения, които не изискват много разход на енергия, хормоналният баланс, от там  и теглото ви няма да се  промени. Необходими са интензивни тренировки. А най-добре се обърнете към някой специалист в спортната медицина и най-близкия фитнес клуб. Опитният експерт ще ви създаде натоварена програма, с акцент върху индивидуалните  ви нужди.

00005416Четвърти мит. Когато изгоря мазнините, коремът ми ще стане плосък.
Понякога хората с наднормено тегло имат плосък корем и обратното – при стройни фигури коремът да стърчи като в трети постоянен месец. Какъв ще е вашият корем зависи главно от характеристиките на мускулите. Ако водите заседнал начин на живот, мускулната мембрана, която се намира на корема започва да се свива. За да го възстановите в предишната му форма е достатъчно трудно. Ето защо, ако искате да имате плосък корем, трябва да бъдете активни и да се движите повече. Хората със заседнал начин на живот, трябва да правят минимум по десет серии коремни преси на ден, ако искат да се подържат във форма.

Всяка сесия включва около стотина повторения.

И накрая  – изводът е ясен – за да отслабнете ще ви помогне единствено правилното хранене, добре подбраните хранителни добавки и подходящата физическа активност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Диети, Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване