Как да ядем и да не дебелеем

Мечтата на всяка жена, която иска да отслабва, е да се храни малко, без да чувства глад. Но по време на диета, се получава точно обратното – изпитваме зверска нужда от ядене и затова често оставяме режима си. Диетолози от Великобритания предлагат няколко ефективни начина, за да съчетаем ограниченото хранене с потискането на апетита.

съвети за отслабванеПлодовете и зеленчуците са особено полезни за отслабването, тъй като ни засищат за дълго време. Важното е да ги консумираме в началото на храненето. Те съдържат много вода и целулоза, така че няма да сме гладни, а и няма да сме приели излишни калории. Така че ако искате да отслабнете, задължително включете плодовете и зеленчуците в диетата си.

Не яжте пред телевизора. Той ви разсейва и няма да усетите кога сте преяли. Доказано е, че при включен телевизор изяждаме 70% повече храна.

Препоръчва се да ядете повече храни, които съдържат белтъчини. Те най- пълноценно засищат, а и се усвояват по- лесно от тялото, отколкото въглехидратите и мазнините. Разбира се, все пак диетата ви трябва да е балансирана и да не ви липсват нито една от основните групи вещества.

При отслабването ключова роля имат течностите. Приемайте достатъчно количество вода на ден. Не слагайте подсладители в кафето или чая си. Не се наливайте с газирани напитки.

Хранете се с мярка, за да не преяждате. Една от най- важните цели на диетите е не просто да отслабнете, но и да се научите на добри навици.

По- пълните хора по- трудно се засищат. При тях теглото потиска производството на хормона на засищането, затова имат нужда от повече храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване