„За“ и „против“ гладуването

Гладуването като начин за отслабване

Гладуването е вековна практика за прочистване на организма. В наши дни, според някои е и начин да се отслабне. Нека разгледаме положителните и отрицателните страни на този метод.

глад

Лечебното гладуване се практикува от прастари времена. Целта е да се пречисти тялото, да се премахнат токсините и да се заздрави имунитета. Като допълнителен ефект, се стига и до отслабване, в различна степен в зависимост от метаболизма на всеки.

Въпреки че това са резултатите, които се постигат чрез гладуване (както частично, така и пълно), е важно да се анализират дълбоко плюсовете и минусите на практиката.

Положителни страни на гладуването

Според натуристите, гладуването е форма да се действа директно върху мастните резерви, тъй като веднага след хранене, организмът да атакува мастните депа. Като се консумират тези мастни тъкани, се освобождават токсини, които тялото премахва. По този начин се отслабва, а и се облекчават някои болежки.

Освен отслабването, лекарите натуристи обясняват, че има и други положителни ефекти като намаляване наглад1 холестерола, кръвното налягане, по- силен имунитет, намаляване на главоболието, подобряване на черния дроб, ревматични проблеми, различни възпаления и др.

Отрицателни страни на гладуването

Хипотермия. Когато гладувате, метаболизмът се забавя, и се увеличава усещането за студено, особено по крайниците.
Виене на свят, умора и липса на енергия. Дължи се на липсата на храна. Ако тялото не получава бързо енергия, я получава от мастната тъкан , което води до по- голям разход на енергия, което предизвиква виенето на свят и умората.
Падане на кръвното. При много хора се стига до падане на кръвното.

Според лекарите обаче, забавянето на метаболизма, което се получава при глада, води до напълняване, а не до отслабване.

Лечебно гладуване и пости. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване