Диета с помело

гхклПомелото е най-близкият роднина на портокала, лимона и лайма. Помелото е по-скоро сладък грейпфрут, въпреки че то се различава от него по множество параметри. Както всички цитрусови плодове, помело е богато на природен витамин С (аскорбинова киселина), витаминB и бета-каротин.

Разнообразен е и минералният състав на плода. В помело се съдържа калий, желязо, калций, фосфор и други микро и макроелементи.

Благодарение на този ценен и балансиран състав, помелото е много добро за укрепване на сърдечно-съдовата система, очите, добрият външен вид и засилване на имунната система. Благодарение на високото съдържание на фибри и пектин, помело оставя трайно чувство на ситост, което ви позволява да контролирате апетита. Въпреки сладкия вкус на помелото, то има ниско калорично съдържание (само 30 калории на 100гр пресни плодове), което го прави още по-ценен продукт в хранителния режим.

Помелото може безопасно да включите в дневния си хранителен режим всеки ден като допълнителен източник на естествени антиоксиданти и минерали, особено ако не сте алергични към цитрусови плодове.

Диетата с помело се  различава от останалите с максималната си простота. Необходимо е да се спазват всички условия в диетата и възможно най-точно да се следват препоръките за хранене.
По време на диетата, а за предпочитане и в бъдеще, следва да се откажете от използването на мазнини и високо калорични храни. Препоръчва се също да се изключат алкохолните напитки, пикантните, солени и пушени храни.

По време на диетата трябва да пиете много вода (освен ако нямате противопоказания). Разрешени са сокове,  прясно сварен зелен и черен чай, плодови напитки и плодови сокове.

Диетата позволява да се включат в дневния прием разнообразни зеленчуци, зърнени храни, постно говеждо месо и пилешки гърди. Плодът помело може да се консумира пресен или като изстискате сока от него.

Диета с помело не е препоръчително да се спазва повече от една седмица. През това време можете да отслабнете до пет килограма наднормено тегло .

Противопоказания за диетата с помело: алергични реакции към особеностите на цитрусовите плодове, бременност, отслабен имунитет, лактация, заболявания на храносмилателната система и вътрешните органи.

Преди да започнете диетата, трябва да се консултирате с вашия лекар или диетолог, за да видите какви противопоказания има към диетата .

Диета ( Примерно меню за един ден ):

Закуска: половин среда от помело.
Втора закуска: 50гр безсолно сирене, една чаша зелен чай (300мл).
Обяд: печено постно месо (говеждо или пилешки гърди) със зеленчуци (грах, чушки,  моркови, зелен фасул, тикви, тиквички).
След Обяд: половин средно помело ( можете да го поръсите с малко канела ), минерална вода 300мл.

Втора закуска: твърдо сварено яйце , половин помело.
Вечеря: една зелена ябълка, половин помело, варени броколи, овкусени със сок от лимон (100 гр) и зехтин, билков чай ‌‌(мащерка , мента, риган, липа) с една чаена лъжичка мед.

Няколко пъти в седмицата, вместо пилешко и говеждо месо, могат да се добави риба към храната. Месото е по-добре да се готви печено или задушено, също така и варено. По време на диета е желателно да се използват мултивитамини за поддържане на тялото, особено ако диетата е през зимата или пролетта.

мннннннДиетата съдържа много фибри, което има положителен ефект върху червата и помага за подобряване на храносмилането. Малкото количество протеини помага на тялото да получава повече  незаменими аминокиселини, което прави диетата доста рационална. Въпреки това, да останете на  такава нискокалорийна диета за дълго време не може, поради което най-дълго тази диета може да се пази седем дни.

След диета е желателно да продължите да водите здравословен начин на живот и да се храните балансирано. Най-добър ефект се проявява  ако съчетаете диетата със спортуване (различни аеробни упражнения: бягане, ходене, плуване, танци, аеробика, каране на ски, кънки и др.)

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване