4 признака, че не приемате достатъчно протеини

proteini-dieta

Знаци на тялото ви и поведението ви показват, че трябва да включите повече протеини в храненето си. Ето кои са най- честите:

1 Постоянно чувствате слабост и глад. Тялото ни изпраща сигнали постоянно. Популярната авторка на готварски бестселъри Тери Хоуп Ромеро разказва, че когато е спазвала веган диета, забелязала, че й липсва енергия, чувства се недоволна и постоянно е гладна. Хората, които водят активен начин на живот, работят по 8 часа на ден и после отиват на фитнес, наблягат повече на въглехидрати, а всъщност трябва да засилят протеините. За да се смелят, протеините изискват повече време, това обаче означава, че сме сити за повече време и се чувстваме силни. Авторката разказва, че състоянието й се подобрило, като добавила протеини на прах към веган диетата си.

2 Трудно отслабвате. Приемът на протеините е много важен, когато сме на диета за отслабване, защото ни помагат да топим мазнините и да трупаме мускули. Храните, богати на протеини, по- трудно се смилат, което означава, че са необходими повече калории.

otslabvane-tialo

3 Имате косопад. Един от признаците, че не са храните правилно. Косата се състои основно от протеини и се нуждае от тях, за да расте и да е здрава. Ако в момента в тялото ви има дефицит на протеини, един от първите признаци е спирането на растежа на косата.

4 Често боледувате. Предпазването от настинки много често изисква да направим промени в храненето си. Имунната ни система зависи от „горивото“, с което я зареждаме. Дефицитът на протеини предизвиква отслабване на защитните сили и организмът ни трудно може да се бори срещу вируси и бактерии.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване