Защо диетите за отслабване са опасни за тийнейджърките

anoreksiq-detsa

Колкото по- млада е жената, когато започне диета за отслабване, толкова по- висок е рискът да развие здравословни проблеми, не само хранителни разстройства като анорексия и булимия, но и алкохолна зависимост.

Манията по външния вид и слабото тяло могат толкова да увредят тийнейджърките, че да развият някое хранително разстройство.

Нови изследвания показват, че на колкото по- ранна възраст се започнат диетите за отслабване, толкова повече се увеличава риска.

bulimiq

Здравословните проблеми, които могат да си причинят млади момичета чрез диетите, могат да ги съпътстват цял живот. Един от най- сериозните рискове е да прибягват до екстремни диети цял живот.

Хранителните разстройства са в отговор на култа към слабостта и идеалния външен вид, който се натрапва на момичетата още от детската им възраст. Разбира се, тук се наместват и психологически фактори, но съвременните канони на красотата, които се пропагандират от филми, сериали, холивудски звезди и пр, увреждат детската психика и им създават измамно усещане за това кое е важно в живота.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване