Защо да включим водорасли в диетата си

Яденето на морски водорасли е много модерно в последно време, тъй като хранителни добавка имат много свойства, а и предпазват от множество болести.

vodorasli

Има различни видове водорасли, които освен че са много полезни за здравето, помагат и в отслабването. Затова нека разгледаме причините, поради които е полезно да ги включим в диетата си. Водораслите са един от най- големите източници на минерали, които можем да открием в природата.

Пречистват и регулират организма
Морските водорасли алкалинизират кръвта ни, като така премахват вредите от киселините, които приемаме с храната. Освен това ни предпазват от токсини като тежки метали, радиация, замърсители и пр.

Подобряват костната система
Съдържат много калций, повече отколкото в млечните продукти и месото. Затова са отлична храна за растежа, а и предпазват от костни проблеми.

Действат срещу стареенето
Богати са на антиоксиданти, които защитават клетките от стареене.

Помагат за отслабването
Морските водорасли помагат за отслабването и действат срещу целулита. Това се дължи на високите нива йод, които sushiрегулират щитовидната жлеза, както и помага да разбие обвивките на мастните клетки.

Какви водорасли можем да включим в диетата си?

Освен спирулината, нори също е водорасло, което се използва за правенето на суши в японската кухня с отлични свойства за организма.

Други водорасли като келп се срещат в хранителните добавки или водораслите дулсе, с червен цвят, се добавят към супи и салати. Араме, уакаме и комбу са други водорасли, които също са известни със свойствата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване