Защо ако намалим порциите, качваме килограми

Често липсата на информация и време ни кара да мислим, че ако ядем половината от порцията храна, ще отслабнем наполовина: започваме да намаляваме порциите си, без да се замислим за здравето си, нито пък за ежедневната нужда от енергия и хранителни вещества. Доста диети  разчитат именно на рязкото намаляване на количеството приемане храна.

malki-porcii

Ако ядете на обяд или вечеря половината от това, което нормално ядете, активирате много мощна система в организма ни: тази на оцеляването. Така се стига до крайно разочароващи резултати- вместо да отслабваме, почваме да напълняваме. Причината е, че системата на оцеляването, задейства механизми, които не помагат да сваляме килограми, а напротив. Ето какво се случва:

1 . Не използваме мазнините. Тъй като приемаме малко храна, тялото търси начин да поддържа енергийните резерви, и трупа мазнини.

2 . Унищожава тъканите, които изразходват енергия. Тялото, в търсене на вещества, предизвиква мускуленmalko-qdene катаболизъм (тялото се храни от мускулите), за да не използва мазнината. Така губим сила и тонус.

3 . Храната, която приемате после, се превръща в мазнина. Това е сигнал да се увеличи енергийния запас под формата на мазнини.

ТЯЛОТО – ТВОЙ ВРАГ?

Да ядеш половината от това, което обикновено изяждаш, е все едно да настроите тялото срещу целите си. Когато се задейства механизма за оцеляване, метаболизмът става бавен, има по- голяма вероятност от йо- йо ефект.

Нивото на глад, който изпитваме, е ключов за избора ни на храна, както и за спазването на режим, затова е важно да усвоим важни хранителни навици: балансирано хранене, спазване на режим, физическа активност.

Ограничаването на хранителна група или намаляването на порциите, не е вариант. Целта на истинското отслабване е да сте в отлично физическо и ментално здраве.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване