За и против суровоядството

В днешно време можем да избираме между различни философии на хранене, диети или режими. Сред най- разпространените е суроводоядството. Според последователите му това е много здравословен начин на хранене, но според други е прекалено екстремен. Нека разгледаме аргументите на противниците на суровоядството.

antioksidanti

1. Прием на протеини. Грешно е да се приема, че хората, които не ядат месо, риба, млечни продукти, страдат от дефицит на протеини. Това обаче изобщо не е така: една порция броколи съдържа двойно повече протеини от същото количество порция месо. Само че не съдържа мазнини и е нискокалорично.
Други зеленчуци, богати на протеини са: зеленолистни зеленчуци, авокадо, семена, кълнове, спирулина, бобови, и др.
Ако искате да се храните със сурова храна, но се притеснявате, че няма да приемате достатъчно протеини, винаги може да взимате допълнителни протеинов прах, който се добавя към сокове, супи, шейкове и др.

2. Недостиг на витамини и минерали. Изследванията доказват, че хората, които се хранят със сурова храна, имат ниски нива на витамин В12. Затова добавяйте 1 с.л. хлебна мая към някое от ястията си. Други варианти са да приемате водорасли или да приемате витамина като хранителна добавка.

lqtna-napitka

3. Дефицит на желязо и калций. Може да ядете ядки, морски водорасли, сусамени семена. Въпреки това, следете редовно нивата на тези минерали.

4. Винаги са гладни. Според последователите на този режим, след като се превърне в част от живота им, не чувстват глад, приемат всички необходими вещества.

Трябва да сте много внимателни, ако искате да започнете този режим. Първо, трябва да сте на 100% сигурни с какво са обработвани храните, които ще приемате – трябва да са задължително биологично чисти. Посъветвайте се с лекар дали тялото ви е напълно здраво, за да го храните по този начин. Трябва редовно да си правите медицински прегледи и да следите за нивата на витамините и минералите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване