Спанакът – супер храна за отслабване! Виж защо:

Освен че е супер хранително растение, заради високото съдържание на фибри, антиоксиданти, витамини А, С и Е, спанакът помага за отслабването.

spanak-otslabvane

Швейцарски учени доказаха, че спанакът съдържа тилакоиди, мембрани, които се намират в листата. Те предизвикват 95% ситост и помага да отслабнем с 43%.

Пиенето на напитка, която съдържа тилакоиди, преди закуска, намалява апетита и ни поддържа сити през целия ден.

Изследване, проведено в рамките на три месеца сред 38 жени, показва, че при прием на 5 грама екстракт от спанак, успели да отслабнат с 5 кг, а тези, които приемали напитка „плацебо“, само с 3, 5 кг.

spana-napitka

Приема на тилакоиди засилва продукцията на хормони, които ни карат да се чувстваме сити и ни помага да потискаме яденето за удоволствие. Обикновено, хората, които ядат, за да си доставят удоволствие, са редовни консуматори на бърза храна и всякакви сладкиши.

Тилакоидите увеличават процеса на храносмилане, като ни създават усещане за ситост. Това означава, че няма постоянно да се тъпчем със сандвичи и безполезни храни, като сладкиши или пържени картофи.

ПРИЕМАЙТЕ ГИ НА ЗАКУСКА

Спанакът, под формата на сок, салата, супа или друг вид ястие, може да влезе по различни начини в диетата ви, така че да се възползвате от свойствата на тилакоидите.

100 грама спанак съдържа 31 калории. Затова винаги е важен елемент от диетите за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване