Отслабва ли се наистина с безглутеновата диета

Винаги има нова диета, която се превръща в мода, въпреки че диетата без глутен не е нова за нас. Това е класическа диета, която се използва за хора с глутенова непоносимост, която много известни използват като начин за отслабване.

dieta-bez-gluten

Нека обаче проверим дали наистина безглутеновата диета помага за свалянето на килограми.

КАКВО Е БЕЗГЛУТЕНОВА ДИЕТА?

Много хора мислят, че правенето на безглутеновата диета означава да не се ядат тестени храни, но всъщност не е така. Глутенът е вид протеин, който се съдържа в семената на зърнените храни.

Глутенът е комбинация от два протеина, известни като глутенин и глиадин, които правят тъканите еластични. Зърнените култури, които съдържат тези протеини са жито, овес, ръж и ечемик. На храните, предназначени за хората сbez-gluten непоносимост към глутен, е отбелязано, че не съдържат този протеин.

Диетата без глутен е предназначена за хората, които не могат да обработват тези протеини. Това е генетично заболяване, което ако не се лекува правилно, причинява здравословни проблеми.

Диетата се състои в премахването на всички храни, които съдържат този протеин. Има колбуси, млечни продукти, тестени изделия и дори пасти за зъби, които съдържат глутен. Така че безглутеновия режим не означава само да спреш да ядеш хляб, бисквити, пица и пр.

Някои специалисти по хранене започват да използват безглутеновата диета и като начин за отслабване. Според тях, като се спрат всички храни с глутен, калориите намаляват дневно с 400.

Трябва да се има предвид все пак, че диетата е мислена за хора, които имат специфичен здравен проблем. Така че не е необходимо да се стига до крайности с тази диета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване