Опасности при отслабването

В днешно време все повече се увеличават изискванията към външния вид. За много мъже и жени обаче, това се превръща в мания, която се задълбочава, заради пропагандата по медиите.

anoreksiq

Ако манията си се разраства, може да стане опасно: може да се пристрастите към отслабването и да започнете да се подлагате на много стриктни процедури. Настина е хубаво да стопим мазнинките, за да изглеждаме добре, но начините трябва да са сигурни.

РАЗХЛАБИТЕЛНИ

Един от опасните начини е употребата на разхлабителни. Най- голямата опасност е дехидратацията. Ако прекалите с разхлабителните, тялото ви може да се обезводни бързо, което да доведе до увреждане на черния дроб и бъбреците.

Прекаляването с лаксативи (разхлабителни) не позволява на тялото да усвоява важните хранителни вещества. Може даrazhlabitelni ги изхвърлите доста по- бързо, отколкото чревната флора може да усвои. Така се стига до дефицит на вещества.

ПРЕКАЛЯВАНЕ С ДИЕТИТЕ

Зависи от диетата за отслабване, която използвате. Най- често се основават на спиране на прием на въглехидрати и заместването им с протеини. Получавате енергия от други източници като мазнини и протеини.

Но прекаляването с протеини уврежда бъбреците и черния дроб, като може да доведат и до възпаления на ставите.

СТЕРОИДИ

Употребата на лекарства също може да е опасна. Обикновено включват стероиди, които карат тялото ви да използва много енергия, която след това превръща в мускулна маса.

Стероидите могат да са опасни за сърцето, черния дроб и бъбреците. Увеличават кръвното налягане и риска от сърдечни заболявания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване