Коя е идеалната Закуска за Отслабване

zakuska-otslabvane-3

Навярно сте чували, че закуската е най- важното хранене за деня. Изследванията показват, че хранителната и здравословна закуска помага на метаболизма, като поддържа стабилни нивата на кръвната захар, което ни осигурява енергия за целия ден.

Друго изследване показва, че случаите на затлъстяване и диабет са с 50% по- малко сред хора, които си хапват добре на закуска всеки ден.

За съжаление, обикновено си мислим, че на закуска можем да ядем само определени храни.

zakuska-otslabvane-2

Японската закуска, например, може да включва супа мисо, соя, яйца, печена риба. Скандинавската пък се състои от хляб, месо или риба, или сирене. В други държави пък задължително се яде кисело мляко или кефир.

Задължителни храни за закуската

Протеини: приемайте протеини на закуска, за да активирате метаболизма си и да горите калории. В същото време те контролират и апетита. Някои добри варианти са: яйца, месо, риба, кисело мляко, тофу, орехи или протеини на прах.

Зеленчуци: помагат да балансираме киселинността, която създават протеините. Това е особено важно, ако тренирате редовно, тъй като предпазва от образуване на млечна киселина. Можете да включите спанак, броколи и др.

Полезни мазнини: необходими са за оптималното функциониране на инсулина, поддържат мембраните на клетките и контролират добре кръвната захар. Затова, добрата закуска трябва да ни осигурява омега- 3 мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване