Какво да закусваме сутрин, за да сме сити до обяд? Виж Тук:

Стане ли 11 часа внезапно огладняваме и искаме да погълнем целия свят. В такъв момент обикновено правим лош хранителен избор, без изобщо да се замислим. Защо се случва това?

Сутрин повечето от нас се будят без апетит. Но настъпи ли този час, изведнъж ни обзема вълчи глад.  Диетолозите съветват да се храним през 3-4 часа, тъй като по този начин метаболизмът се ускорява и когато дойде време за основно хранене, не сме чак толкова гладни.

„Понижаването на кръвната захар ни кара да огладняваме изведнъж. Затова не трябва да минават повече от 4 часа, без да сме яли. Най- много се яде сутрин и на обяд. Вечерята трябва да е лека – основно салата, супа или готвени зеленчуци. Междинните закуски могат да бъдат плод или малко ядки“, обясняват диетолозите.

За да закусим добре сутрин, така че да започнем деня с достатъчно енергия и да ускорим метаболизма от сутринта, ви предлагаме няколко много полезни идеи:

  1. Авокадо

Авокадото има мощно засищащо действие и може да ни държи сити в продължение на 5 часа. Съдържа голямо количество полезни мазнини. Консумира се в малки количества. Идея за закуска: печена филия с домат и резен авокадо. За да включим и протеин, можем да добавим малко пуешко месо, семена от чия или варено яйце.

  1. Киноа

Съдържа големи дози протеини. Също минерали – калций, желязо, магнезий. Витамини – С, Е, В1, В2 и ниацин. Киноата е богата на аминокиселини и омега- 3. Има свойството да засища за големи периоди от време.

  1. Овесена каша

Приготвя се от овесени ядки – с топла вода или с нискомаслено мляко. Може да се добави още малко банан. Дори може да се включи малко органичен шоколад, тъй като съдържа голямо разнообразие от минерали – мед, цинк, манган, както и много антиоксиданти.

  1. Матча

Тази напитка има множество свойства. Помага за отслабването, успокоява, силен антиоксидант е. Помага за по- бързото изгаряне на калориите.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване