Как да отслабнем, без да броим калории

otslabvane-15

Има много начини да отслабнем, без да ни се налага да броим калории. Предлагаме ви 7 лесни стъпки как можете да отслабнете като се храните здравословно, с грижа за здравето, наслаждавайки се на порцията храна, без да гладувате.

1 Закусвайте с яйца

Около яйцата витаят много митове, които учените един по един отхвърлят. Вече е сигурно, че не повишава холестерола, нито причинява сърдечно- съдови заболявания.

Яйцата са много хранителни, а и много могат да помогнат в битката с излишните килограми. Има няколко изследвания, които показват, че консумацията на едно- две яйца на закуска може да намали приема на калории за целия ден.

2 Ограничавайте въглехидратите

Ако искате да отслабнете по най- лесния начин, намалете приема на въглехидрати. Няколко научни изследвания показват, че ограничаването на въглехидратите ограничава апетита и автоматично води до отслабване.

vaglehidrati-dieta

3 Увеличете консумацията на протеини

Протеините увеличават мускулната маса и намаляват апетита. Основната им характеристика е, че намаляват глада и така намаляваме консумацията на калории. Освен това увеличават мускулната маса, което ни помага да изгаряме калории, дори когато тялото ни е в покой.

4 Избягвайте стреса и не наспивайте през нощта

Стресът и липсата на сън имат голяма роля върху функционирането на организма ни. Лошото качество на съня причинява намаляване на физическата активност, умора, увеличаване на глада.

Високите нива на стрес и липсата на сън изменят функционирането на хормоните, грелин, лептин и кортизол, което увеличава риска от напълняване.

Липсата на достатъчно сън увеличава риска от качване на килограми с 55% при възрастни и с 89% при деца.

5 Залъжете мозъка си

Знаете ли, че можете да залъжете мозъка си, че сте яли? За целта използвайте по- малки чинии. Може да ви се стори странно, но психолозите са категорични в добрите резултати.

6 Яжте повече фибри
Това е още един начин да се чувствате сити, без реално да сте поели много калории: плодове, зеленчуци, бобови, зърнени храни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване