Как да не губим мускулна маса, докато отслабваме

plosak-korem-mitove

Една от основните грешки по време на диета, особено ако ни трябват бързи резултати, е да ограничим значително калориите, дори да си мислим, че трябва да гладуваме. Но не трябва да забравяме, че докато отслабваме, трябва да пази тялото си да не губи мускулна маса, да е стегнато и в тонус.

Нека разгледаме някои базисни съвети, които да ни помогнат да не губим мускулна маса, докато отслабваме.

1. Ядем, когато сме гладни. Да не ядем, когато ни нападне глада по време на диета, е груба грешка. Започнете, че гладуването не помага да отслабваме. Ако стоим дълго време гладни, тялото започва да топи мускулите, за да си набави енергия. Ако сте на диета, трябва да се храните на 3- 4 часа.

dieta-1

2. Здравословна храна. Няма как да напълнеем от здравословна и балансирана храна. Това е най- точното хранене, за да поддържаме теглото си. Идеалната диета е, когато между трите основни хранения, приемаме малки закуски с около 100 калории. Също голяма порция зеленчуци на всяко основно хранене, най- вече на вечерята.

3. Опознайте тялото си. Жените с по- тежка структура трябва да избягват снаксове, захар, рафинирани храни. Да правят упражнения поне по 20 минути на ден, също и с гирички. Слабите жени трябва да наблегнат на зеленчуците и бялото месо и на тренировките за стягане на мускулите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване