Как да контролираме желанието за ядене?

Когато правим диета за отслабване, винаги се притесняваме как ще се справим, когато ни се дояде. Нека разгледаме каква е връзката между тревожността и затлъстяването.

preqjdane-dieta

Тревожността е заболяването на съвремието ни. Тихомълком завладя живота на все повече хора. Това води до промени в хранителните навици, като причинява различни заболявания, сред които и затлъстяване и наднормено тегло.

Между тревожността и наднорменото тегло съществува специална връзка, но за да разберем каква е връзката, и как може да се контролира тревожността, свързана с желанието за ядене.

Компулсивното желание за хранене е вид нервност или безпокойство, което се появява в определени часове, и причинява неконтролируемо желание за прекомерно ядене, без всъщност реално да сме гладни.

vidove-glad

Това препятствие е сред най- важните, които искаме да се подложим на диета за отслабване. Ако тревожността им функция свързана с оцеляването, ако тази емоция е в повече, става опасна за здравето. В световен мащаб над 20% от населението страда от тревожно разстройство, а много от тях не го знаят.

Ако осъзнавате, че тревожността контролира хранителните ви навици, трябва да се научите как да се справяте с нея.

КАК ДА КОНТРОЛИРАМЕ ЖЕЛАНИЕТО ЗА ЯДЕНЕ?

– Психологическа помощ. Трябва да се установят причините за тревожността. Затова най- добре се обърнете към професионалист, който да ви помогне да открие мотивите за тревожното ядене.

– Осъзнавате какво ви се случва. Наблюдавайте в кои часове се чувствате апатични, тъй като скуката често е причина за преяждане. Често тревожността пък е съпроводена и с депресия. Лошите мисли могат да отключат тревожност, която да ни подтикне да се храним неправилно и да поемаме големи количества.

– Хитрини как да се справяме. Трябва да знаете какво можете да ядете, без да приемате излишни калории, когато ви обхване безпокойство – пийте вода, бульони, чайове, дъвчете дъвка или просто излезте да се разходите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване