Как да контролирате апетита по време на диета

Един от най- големите проблеми при диетите за отслабване е как да контролираме апетита. Разбира се, да минете от количеството храни, които преди сте приемали, на контролирани порции, е нормално да чувствате глад. Затова нека разгледаме как да узаптим апетита, когато сме на диета:

kontrol-na-apetita

Увеличете протеините. Приемането на протеини помага да се контролира апетита, стига да са от здравословни храни като рибата, червеното месо, пилешкото. Протеините стабилизират глюкозата в кръвта и предпазва от загуба на мускулна маса, типично за нискокалоричните диети.

Яжте плодове. Много помагат за засищането. Като ядем често плодове, приемаме повече фруктоза, която помага за намаляване на апетита. Освен това, плодовете имат много фибри, които подобряват метаболизма.

Яжте повече фибри. Казахме, че плодовете са богати на фибри, които разширяват стомаха, като така изпраща fibriсигнали до мозъка за ситост. Наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Бъдете гъвкави с диетата си. Дисциплината и натискът могат да увеличат глада. Когато казвате на мозъка си, че не може да яде храна, която преди сте яли, се увеличава още повече апетита. Хората винаги искат това, което нямат, и това ги травмира. Бъдете гъвкави с диетата си.

Яжте мазнини, но малко. Липсата на храна предизвиква увеличаване на апетита, но когато сте на диета, се ограничавате. Най- добре е да премахнете храните, богати на мазнини, но е достатъчно само да ги намалите и да избягвате джънк фууд- а. Бъдете умерени с мазнините.

Ако добре контролирате диетата си, ще можете да контролирате апетита си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване