Има ли диета за лечение на алопеция ареата?

Твърде много хора се страхуват от косопад заради алопеция ареата. За този вид оплешивяване се смята, че започва след срив на имунната система, предизвикан от стрес, бременност, хормонални проблеми и т. н. Наистина, тези фактори могат да бъдат причина, но мнозина пренебрегват един друг основен фактор – неадекватните диети.

диета срещу косопад

Един от основните начини да предпазим имунната система от дефекти е балансираното и здравословно хранене. Ако до този момент сте го карали през просото, крайно време е да се насочите към истински полезна за тялото диета и да се промените. Дори да не ви се вярва, но тази проста стъпка е в състояние да намали възпалението на скалпа, да попълни липсите на важни хранителни вещества и в крайна сметка да направи косата хубава и блестяща.

Ето как можете да се предпазите от косопад след смяна на диетата:

Хранителни алергии

Много хора са алергични към определен вид храни, въпреки че дори не подозират. Ако човек продължава да консумира подобни продукти, едно от възможните последствия е именно алопеция ареата. Поради това за вашето здраве е от съществено значение да идентифицирате всички онези храни, които биха могли да причинят алергични реакции и да ги избягвате. Удачно е да се консултирате с лекар в подобна ситуация.

Противовъзпалителна диета

Почти всички видове косопад са придружени от тежки или леки възпаления. В такъв случай противовъзпалителната диета може значително да ви помогне и с нейна помощ относително лесно да коригирате дефектите в имунната система. Не забравяйте, че ако възпалението продължи твърде дълго, като едното нищо ще увредите безвъзвратно космените фоликули.

Състояние на недохранване

В общият случай, един от факторите за косопад е проблемът недохранване. Под недохранване не разбирайте само пълната липса на храна. Ако консумирате еднообразна храна (например само вафли), също се смята за една от разновидностите. Най – общо казано, ако храната ви не е разнообразна, лишена от витамини и протеин, косопадът ви е в кърпа вързан. Незабавно трябва да стартирате диета, с чиято помощ да попълните хранителните дефицити.

Диета срещу косопад?

В интерес на истината не съществува специална диета срещу косопад. Достатъчно е да спазвате основните правила на здравословното хранене. Така не само ще си гарантирате блестяща и здрава коса, но и ще приведете тялото си в перфектен вид. Ето какво да направите:

  • Протеин на всяко хранене. Колкото и да ви се иска да се тъпчете със сладко, зарежете. Заменете захарта със сочна пържола.
  • Полезни въглехидрати. Също така сменете незабавно източниците на въглехидрати. Вместо рафинирани изделия (бяло брашно, захар, олио и пр.), консумирайте възможно най – натуралната храна. Яжте много зеленчуци и плодове, пълнозърнести изделия („черен” хляб, кафяв ориз, овесени ядки).
  • Много вода. Дори да сте от онези, които не си падат твърде много по питейната вода, зарежете подсладените напитки – те имат силата на черна отрова и бавно, но сигурно затлачват тялото ви. Всеки ден пийте поне по 2 литра чиста вода и бъдете здрави.
  • Витамини и минерали. Те са задължителни за доброто здраве. Можете да си ги набавите с храната и чрез суплементи, като комбинацията от двете е възможно най – доброто решение.
  • Не се отчайвайте. Да започнете здравословна диета нито е толкова трудно, нито толкова скъпо. Не слушайте приказките на някакви си демотивиращи личности, че правилното хранене не ви е по джоба. От личен опит гарантирам, че този начин на живот дори е по – евтин. Няма да обяснявам защо (темата е твърде дълга), но съм сигурен, че скоро ще го разберете сами.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване