Храните, които засищат глада, без да напълняваме

otslabvane-motivatsiya-1

Ако искате да запазите фигурата си и да не качвате излишни килограми, ви предлагаме списък с храни, които можете да ядете между храненията, тъй като много засищат и няма опасност да напълнеете от тях:

ЯЙЦА

Това е една от най- засищащите храни. Много хора си мислят, че от яйцата се напълнява, но това не е така. Може да ви изглежда незначително като количество, но всъщност яйцето е богато на висококачествени протеини. Смила се по- бавно от стомаха, което ни гарантира, че ще сме сити повече време. Разбира се, не е препоръчително да се прекалява с консумацията им.

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Включвайте зеленчуци във всяко хранене, както и в междинните закуски. Нискокалорични са и почти не съдържат захар. Зеленчуците ще ви помогнат успешно да заситите глада.

ПЛОДОВЕ

Не забравяйте да включвате плодове в менюто си. Идеални са за междинни закуски, така че да не огладнявате между основните хранения. Добре е обаче да избягвате плодовете вечер, тъй като съдържат захар, фруктоза, която трудно се изгаря, когато тялото е в покой.

grozde-2

КАРТОФИ

Изключително засищащи, но не трябва да прекаляваме с количеството. Все пак, да не забравяме, че картофите са богати на нишесте. Важно е и как ги приготвяме. Трябва да избягваме пърженото.

БОБОВИ КУЛТУРИ

Много полезни и много засищащи. Богати са на фибри, а също и на растителни протеини.

РИБА ТОН

Също много засища, а и ни предпазва от напълняване. Богата е на полезните омега- 3 мазнини, които са важни за триглицеридите и холестерола. Но не е добре да прекалявате с рибата тон, тъй като, все пак, е доста богата на мазнини. Освен това, съдържа вредни вещества, които поема от замърсените води на световния океан.

СЬОМГА

Подобна на рибата тон. Също много богата та омега- 3. Но, за разлика от риба тон, не съдържа вредни метали. Затова е и по- скъпа.

ЯДКИ

Богати са на фибри и протеини, които ги правят силно засищащи. Също обаче трябва да не прекаляваме с консумацията им. Подходящи са за междинни закуски, ако сме много гладни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване