Емоциите, от които напълняваме

Стресът, вината, страхът… провалят опитите ви да отслабнете. Ако искате чувствата ви да не бойкотират диетата, ето какво да правите.

napalnqvane-emocii

Душевното ви състояние влияе на това, което ядете, на хранителните ви навици, на тенденцията за напълняване. А това, което ядете, влияе на настроението. Например, зехтинът и ядките ни предпазват от тревожност и депресия. Искате ли да излезете от порочния кръг? Някои полезни стратегии, за да не провалят емоциите диетата ви:

1. Опознайте себе си. Обичате ли излишествата или сте импулсивни? Ако сте от вторите, трябва да знаете следните неща, когато сте на диета: няма забранени храни, само временни ограничения. Яжте малки порции, оставяйте 10 минути между отделните ястия, дъвчете храната и пр.
2. Говорете с бъдещето си „аз“. Как бихте искали да изглеждате след няколко години? Ако се представяте като слаба и здрава възрастна жена, дайте всичко от себе си. Всеки път, когато застанете пред хладилника или искате да успокоите нервите със сладко, представяйте си този образ.

napalnqvane-stres
3. Променете това, което искате. Очакванията създават неудоволетвореност. Заменете очакванията с цели. Очакванията не зависят от нас, но целите – да. Изберете за цел да отслабнете с10 кг, а не да имате тялото на Хайди Клум.
4. Не се крийте в теглото си. За много хора излишните килограми са бронята им, техния начин да останат незабелязани, скривалище от разочарованието, извинение да не опитат нещо ново.
5. Успокойте се. Стресът не само ни изтощава и атакува нервите, но засяга и избора ни на храна. Многото стрес пречи на отслабването. Когато сме под стрес, избираме храни, от които най- много се пълнее, но те ни успокояват повече. Кортизолът, който освобождаваме, когато сме под стрес, увеличава трупането на мазнини по корема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване