Диети за тийнейджъри

dieti-tiineidjari

Много тийнейджъри не се подлагат на диети, защото тялото им изисква толкова енергия и вещества, че ако не ги получат, това може да се отрази на физическото и психическото им развитие.

Ако имате наднормено тегло и искате да отслабнете, започнете да ядете много здравословни и богати на вещества храни. Екстремните диети не се препоръчват за тийнейджъри, защото могат да попречат да развитието, да увредят костите, а дефицита на минерали може да доведе до по- голямо напълняване при йо- йо ефекта, който неминуемо се появява при този тип диети.

hrani-dieti

Стъпка 1: Изберете храни, които идват от земята. Такива са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни и продукти, като пълнозърнесто брашно, ориз и пр, семена и ядки. Тялото ви трябва да приема органична храна. Трябва значително да намалите простите захари, сладкиши, пържено, продукти от бяло брашно и бяла захар.

Стъпка 2: Яжте нетлъсто месо и протеини. Пилешко и пуешко – на скара, варено, на урна, обезмаслени прясно и кисело мляко, сирене. За растежа са необходими протеини, така че не ги пропускайте. Ако сте вегетарианец, яжте ядки.

Стъпка 3: Пийте много вода. Има способността да ни засища. Хидратира тялото ни. Пийте поне 8 чаши вода дневно. Не пийте газирано.

Консултирайте се с лекар преди да промените драстично храненето си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване