Диета „Харвард“ – как да отслабваме здравословно

Има различни диети, но не всички са еднакви. Някои са балансирани и здравословни, други – строги. Сред първите е диетата „Харвард“, която ни помага да се храним добре и да бъдем активни, за да отслабнем с желаните килограми.

dieta-harvard

Въпреки че има две ясно разделени групи диети, последните научни тенденции в храненето подкрепят повече здравословните и балансирани режими. Сред тях е и диетата на университета „Харвард“.

Това не е диета в традиционния смисъл, тъй като няма определено дневно меню. По- скоро е наръчник, които ни разяснява количеството и качеството на храната, която можем да включим в храненето си. Конкретната цел на диетата „Харвард“ не е да се свалят определен брой килограми, а да се научим да се храним здравословно, а отслабването ще е резултат от този начин на хранене.

harvard

НАРЪЧНИКА НА „ХАРВАРД“

– Не забравяйте закуската. Включете млечни продукти с малко мазнини – прясно или кисело мляко. 1 печена филия пълнозърнест хляб или 1 с.л. пълнозърнеста закуска от овесени ядки, житен зародиш и пр. 1 плод
– Големите на порциите е важна. Не е необходимо да теглите храната. Но спазвайте указаните количества.
– Пийте вода. Не пийте напитки със захар, заместете ги с вода.
– Смесвайте плодове и зеленчуци. ¼ от порцията порция трябва да е от зеленчуци, а другата от плодове.
– Съдържанието на храните трябва да ви е ясно. Четете етикетите и избирайте най- здравословната храна. За да разбирате какво пише там обаче, трябва да натрупате някои основни знания за храните.
– Пълнозърнеста зърнена храна. Заместете бялото брашно с пълнозърнесто. Последното е много по- здравословно, защото запазва повечето полезни вещества.
– Здравословни малки закуски. Заместете бисквитите, вафлите и кифличките със сушени плодове, ядки, варено яйце, плод, кисело мляко и пр.
– Движете се. Ако ходите на ден по 30- 40 минути, не само ще отслабнете, но и ще подобрите сърдечно- съдовите си заболявания.
– Спете достатъчно. Тялото трябва да възстановява енергията си, затова метаболизмът трябва да почива достатъчно. Добрата почивка също помага за отслабването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване