Бързо Отслабване! 7 Златни Правила Срещу Йо- Йо Ефекта! Виж Тук:

otslabvane-jeni

Този път усилията ви ще си струват!

Диетите за отслабване обикновено са сред основните ни приоритети в началото на годината. Много често обаче, не успяваме да задържим свалените килограми, заради т.нар. йо- йо ефект. Как да се избавим обаче от него?

1 Не ви трябва диета, а тотална промяна на начина на хранене. Ако гледате на отслабването като на саможертва, тъй като трябва да се откажете от много от любимите си храни, йо- йо ефектът ще дойде рано или късно. Затова, трябва коренно да промените начина си на живот, съответно и на хранене.

otslabvane-bez-glad

2 Спортувайте умерено. Когато започвате тренировка, искате да погълнете целия свят. След няколко минути вече ви е обзел зверски глад. Ако избягвате този момент, ще избегнете и йо- йо ефектът. Затова, правете упражнения умерено, като увеличавате интензитета им, колкото повече укрепвате и ставате силни.

3 Успокойте нервите си. Много често гладът е предизвикан от нерви. Този тип глад увеличава много риска от йо- йо ефект, може да огладнявате по всяко време. За да се справите, научете се да отвличате вниманието си с някаква дейност.

4 Избирайте правилните храни. Плодовете и зеленчуците, ядките и нетлъстото месо. Включете ги задължително в новия си по- здравословен режим на хранене.

5 Избягвайте стреса. Основен враг на диетата ви. Изнервя ви, кара ви да губите контрол, да забравяте целите си. Можете да го поддържате под контрол с дихателни техники. Поддържайте позитивен психологически баланс и така няма опасност да си върнете вече свалените килограми.

6 Не всеки вид калории са еднакви. Ако броите калориите така, сякаш всички храни са еднакви, бъркате. Много зависи каква е храната, която сте приели. Трябва задължително да избягвате калории от наситени мазнини, рафинирани храни.

7 Не прекалявайте с кантара. Тегленето на кантар помага да контролираме теглото си. Но може и да се окаже наш враг и да ни докара йо- йо ефект. Трябва да се теглите с мярка. Правете го веднъж седмично – така най- добре ще контролирате килограмите си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване