Аперитивът преди хранене води до напълняване

alkohol-dieta-1

Без съмнение аперитивът преди основното ядене оживява разговора и разчупва обстановката на масата. Ако искате да отслабнете обаче, трябва да се въздържате от този навик.

Причината е, че освен че огладняваме повече от аперитива, ни се отваря и глътка да продължим да пием.

Защо е вредно да пием алкохол преди хранене?

Група учени изследвали влиянието на алкохола върху мозъка чрез изображения на електромагнитен резонанс. Открили, че алкохолът има по- особен ефект върху хипоталамуса, зоната, която регулира всичко свързано с храната и аромата й.

Но не се притеснявайте. Това не означава, че ще искате да изядете всичко, което ви се изпречи пред погледа. При някои хора приема на течности води до намаляване на апетита.

Тези противоречиви резултати довели до нови изследвания. Участвали 25 жени. Един ден пиели по чаша преди хранене, а на следващия – не. След чашата с течност им се предлагали различни аромати, сред които и на храни.

vino-1

В деня, в който пиели алкохол, хипоталамусът реагирал по- изявено на миризмите на храни. След това им се предлага обяд и 2/3 от жените, приели алкохол, изяли по- голяма порция.

По- важното за алкохола е, че сам по себе си е много калоричен. Намалява действието на метаболизма, което води до временно спиране на изгарянето на мазнини, тъй като тялото е заето изцяло с обработката на алкохола.

Всичко, което ядете в съчетание с алкохол, ви се лепи директно. А и обикновен алкохолът се съчетава по- калорична храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване