8- те най- добри храни за диетата ви

Отслабването е комплексен процес. Когато искаме да сваляме излишни килограми, трябва да започнем да водим здравословен начин на живот, със специална диета и подходяща тренировка. За още по- добри резултати, е добре да познаваме храните, които са най- полезни за топенето на мазнини, за да ги включим в диетата си.

otslabvane-hrani

Ето кои са те:

1. Киноа. Това е сред най- модерните храни в диетиката. 250 грама съдържат 5 грама фибра. Но също така е много богата на протеини. Съдържа още антиоксиданти, също желязо, цинк, селен и витамин А. Може да комбинирате с плодове за сутрешна или следобедна закуска.
2. Пипер. Независимо дали черен или червен, са сред най- мощните подправки за отслабване. Съдържат високи количества витамин С, антиоксиданти и предизвикват термогенен ефект.
3. Грейпфрут. Богат е на витамин С и папаин, вид ензим, който разгражда мастните клетки. Яжте по един грейпфрут половин час – един час преди хранене.

greipfrut-sok
4. Диня. Съдържа много вода и създава усещане за ситост. Богата е на антиоксиданти, витамин С и А.
5. Месо и яйца. Богати са на протеини. Съдържа лизин и метионин, аминокиселини, които синтезират карнитин. От яйцето, по- препоръчителна е консумацията на белтъка. Месото трябва да е сготвено по определен начин, например, на скара, на фурна, варено, на пара.
6. Ябълки и круши. И двата плода съдържат много пектин, който много засища и забавя усвояването на мазнини.
7. Джинджифил. Мощно средство за топене на мазнини. Може да приемате джинджифила и като чай. Може да го добавяте и като подправка към храната си.
8. Зеленчуци. Най- препоръчителните са зеленолистните, морковите, целина, праз и домати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване