8 рецепти за диетични закуски

Добрата сутрешна закуска е фундаментална за отслабването и поддържането на фигурата. Ако сте от хората, които разчитат на баничка с боза, ще ви покажем какво трябва да промените в сутрешния си режим, за да се отървете от излишните килограми.

Отдавна учените са доказали, че сутрешната закуска е най- важното хранене за деня. Чрез него стимулираме метаболизма и му осигуряваме достатъчно енергия, за да работи правилно.

Погрешно е и схващането, че за да отслабнем, на закуска трябва да хапнем само енергийно блокче или само чаша кафе. За да отслабнем, трябва да се храним – дори да звучи парадоксално, но е факт.

Ще ви покажем 8 рецепти за диетична закуска, така че всеки ден да се радвате на нещо различно, здравословно и подходящо за сваляне на килограми.

Понеделник – Печена филия от пълнозърнест хляб с пушена сьомга и крема- сирене
Вероятно си мислите, че това изобщо не звучи диетично, но това е още един мит. Важното е да се внимава с количеството. Мажем филията съвсем тънко – с половин лъжица крема- сирене. Пушената сьомга е позволена в диетите за отслабване и е добър вариант за заместване на пуешкото филе. Използваме само едно тънко парченце.

Вторник – Шейк от ананас и ленено семе
В блендера слагаме няколко парчета ананас, лимон, лъжичка ленено семе и джинджифил на вкус. Ананасът има силен диуретичен ефект и е богат на фибри. Лененото семе помага за намаляване на телесните мазнини и понижава холестерола. Джинджифилът ускорява метаболизма. Тази страхотна напитка, която топи мазнините, със сигурност ще ви поддържа сити до обяд.

Сряда – Сандвич от авокадо и варено яйце
Избираме качествен пълнозърнест хляб. Варим яйце, което ще ни осигури протеините за закуска. Авокадото се консумира в ограничени количества – две- три тънки парченца. Можем да поръсим в малко чубрица.

Четвъртък – Кисело мляко с ниска масленост, плод и овесени трици
Използваме 200 грама кисело мляко, което смесваме с 1 лъжица овесени трици и им добавяме парченца плод – най- добре киви или манго. Можем да изпием и чаша чай или кафе, но без захар.

Петък – зеленчуков омлет
Приготвяме омлет, който пълним с малко домат, нарязан на кубчета, листа от рукола или спанак и малко сирене. Можем да добавим и филийка пълнозърнест хляб.

Събота – Палачинка от овес с ябълка и мед
Приготвяме диетична палачинка от овесено брашно, бадемово мляко и яйце. След като я приготвим, я пълним с парченца ябълка, малко мед и канела. Само не прекалявайте – не яжте повече от две.

Неделя – печена филия със сирене, дюля, орехи и семена
Орехите са много полезна храна за диетата за отслабване, тъй като съдържат полезните омега- 3 мазнини. Но не трябва да прекаляваме с консумацията им. Дюлята е нискокалоричен плод, който изчиства идеално тялото, но ако нямате, можете да заместите с круша. Мажем филията съвсем тъничко с крема- сирене. Отгоре слагаме няколко тънки парчета от плода, а може да го изядем и отделно. Поръчваме филията с малко натрошени орехи и може да добавим малко семе от чия.

Екстра меню – мюсли и плодове
Смесваме 1 лъжица мюсли със сезонен плод, нарязан на парченца. Заливаме с топла вода, чай, малко айран или малко прясно мляко. Тази закуска ни осигурява всички необходими вещества, за да не почувстваме глад до обяд.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване